وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت باز شدن فضا، به دورانی اشاره کرد که با دستگاه ویدیو و فکس هم مشکل داشتیم.
او همچنین با اشاره به ماهواره گفت: به جای اینکه فکر کنیم چگونه بهترین استفاده را از این امکانات ببریم فکر میکنیم چطور رویش پارازیت بیندازیم.
به گزارش ایسنا، علی جنتی در نشست صبحانه کاری اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران که روز یکشنبه 18 خردادماه برگزار شد، پس از شنیدن سخنان اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران، با اشاره به لزوم باز شدن فضا در حوزه فرهنگ و سایر حوزهها گفت: در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی هنوز نمیدانیم که وایبر و واتس آپ را باید فیلتر کنیم یا نه؟ زمانی با ویدیو هم مشکل داشتیم که حل شد. حتی زمانی سر فکس هم حرف داشتیم.
او در ادامه اظهار کرد: وقتی استاندار خراسان بودم آقای غرضی وزیر ارتباطات بودند. در آن زمان یکسری دستگاه فکس فرستاده بودند برای وزیران و استاندارها و نامه محرمانه هم همراهش بود که این فکس فقط در اتاق شما باشد و کس دیگری به آن دسترسی نداشته باشد. ظاهرا ما باید اول با هر پدیده نو مقابله کنیم و آب که از سر گذشت، آن را بپذیریم. همیشه میخواهیم 20 سال با دنیا فاصله داشته باشیم؛ لااقل همراه دنیا حرکت کنیم.
جنتی همچنین گفت: ما الآن چقدر از شبکههای ماهوارهیی استفاده میکنیم؟ شیعیان در نقاط مختلف دنیا هر کدام یک ماهواره اجاره کردهاند و همه حرفهایشان را میزنند. زمانی ما نمیتوانستیم حتی یک کتاب را به عربستان بفرستیم. الآن میتوانیم از طریق ماهواره و اینترنت حرفهایمان را منتقل کنیم. اما به جای استفاده از امکانات آنها را محدود میکنیم تا دیگران هم از آنها استفاده نکنند.
او افزود: در حال حاضر آمریکاییها مشغول نصب 14 ماهواره در ارتفاع پایینتر از 1000 کیلومتر هستند. بعد از آن شما راحت میتوانید با موبایلهایتان شبکههای ماهوارهیی را در کوچه و خیابان ببینید. ما به جای اینکه فکر کنیم چگونه بهترین استفاده را از این امکانات ببریم فکر میکنیم چطور رویش پارازیت بیندازیم که دیگران هم نتوانند از آنها استفاده کنند. باید این ذهنیت اصلاح شود وگرنه با این فکرها فرهنگ رشد نمیکند.